Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011


Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Βόλο

Επιασαν τρία κορυφαία στελέχη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

web only
14/03/2011  16:06
13
http://img.protothema.gr/940675C77D78B7C8ABE91E37644E7D05.jpg
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στην οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, αναζητούν οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη τα ξημερώματα έξι νεαρών που φέρονται ως μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Το γεγονός ότι ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες είναι ο Χρήστος Τσάκαλος, ο Γιώργος Νικολόπουλος και ο Νταμιάνο Μπολάνο, τρία δηλαδή από τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης, αλλά και άνθρωποι που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τη Σέχτα, κάνει τους αστυνομικούς ιδιαίτερα αισιόδοξους. «Περιμένουμε να μιλήσουνε τα όπλα. Τα δύο καλάζνικοφ, τα έξι πιστόλια και το ένα περίστροφο έχουν μπει στο μικροσκόπιο και περιμένουμε τα αποτελέσματα της βαλλιστικής για να δούμε τι συμβαίνει» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει «Μέχρι στιγμής καλάζνικοφ δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι πυρήνες αλλά μόνο η Σέχτα...».

Οι έξι συλληφθέντες -πέντε άνδρες και μία γυναίκα- κρατούν το στόμα τους κλειστό. Αρνούνται να δώσουν αποτυπώματα για να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους και έτσι όλο το βάρος των αστυνομικών πέφτει στα δύο διαμερίσματα-γιάφκες στη Νέα Ιωνία Βόλου και στο Χολαργό.

Οι έξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τρίτη στον εισαγγελέα για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Μία ακόμη γυναίκα που είχε προσαχθεί, αφέθηκε ελεύθερη, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος της. Πρόκειται για την κοπέλα που εντοπίστηκε μαζί με έναν από τους συλληφθέντες στο σπίτι της οδού Ορφέως 21, στο Χολαργό.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στο Βόλο, το σπίτι είχε ενοικιαστεί πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ στο Χολαργό τον περασμένο Αύγουστο. Εκεί, σύχναζαν οι συλληφθέντες ενώ έκρυβαν και ένα μεγάλο μέρος από το οπλοστάσιο τους. Ίσως, λένε οι αστυνομικοί τα ευρήματα οδηγήσουν σε νέους δρόμους που έχουν να κάνουν με την εξάρθρωση και της Σέχτας Επαναστατών. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικά που χρησιμοποιεί η οργάνωση για την κατασκευή των φονικών πακέτων-βομβών, οδηγεί στο συμπέρασμα πως υπάρχει και άλλοι διαμέρισμα-γιάφκα που δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Οι έφοδοι της Αστυνομίας


Στις 3 τα ξημερώματα, δεκάδες αστυνομικοί κύκλωσαν και στη συνέχεια εισέβαλλαν στο διαμέρισμα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελλησπόντου και Σαγκαρίου στη Νέα Ιωνία Βόλου και πέρασαν χειροπέδες σε πέντε άτομα (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα) που εκείνη τη στιγμή κοιμόντουσαν, ενώ στις ντουλάπες του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καλάζνικοφ, έξι πιστόλια, ένα περίστροφο, περούκες, φάροι περιπολικών, ασύρματοι, στολές αστυνομικών και άλλα σύνεργα μεταμφίεσης. Την ίδια ώρα, μια ακόμη επιχείρηση, αυτή τη φορά σε διαμέρισμα στην οδό Ορφέως στο Χολαργό, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Ένας άνδρας συνελήφθη και μία γυναίκα προσήχθη, όμως μέσα στο σπίτι δεν βρέθηκαν όπλα.

Αξίζει να τονισθεί ότι η άκρη του νήματος για τον εντοπισμό των δύο γιαφκών, βρέθηκε πριν από περίπου δύο μήνες μετά από έφοδο των αρχών στο διαμέρισμα της Νέας Χαλκηδόνας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου