Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι τρεις Κρητικοί "νονοί"


Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι τρεις Κρητικοί "νονοί"

Που εμπλέκονται στο πολυμελές κύκλωμα που αποκαλύφθηκε για αρκετά πληρωμένα συμβόλαια θανάτου.
Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι τρεις Κρητικοί "νονοί"

Ενημερώθηκε: 31.03.2011 // 21:05


Στις ανακριτικές αρχές του Πειραιά που είναι και αρμόδιες για την πολύκροτη υπόθεση με το πολυμελές κύκλωμα των 217 "νονών" της νύχτας, που αποκαλύφθηκε προ δύο ημερών μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, παραπέμπονται οι τρεις Κρητικοί που συνελήφθησαν τη νύχτα στο πλαίσιο ευρύτατης επιχείρησης της ΕΛΑΣ σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Η επιχείρηση
Δύο συλλήψεις εμπλεκόμενων στην υπόθεση είχαμε τη νύχτα σε Ηράκλειο (Αμμουδάρα) και Χάρακα, μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Ο πρώτος, με καταγωγής από τα Λιβάδεια συνελήφθη σε χαρτοπαικτική λέσχη στο Ηράκλειο, ενώ ο δεύτερος στο Χάρακα, από όπου και κατάγεται. Και οι δύο είναι παλιοί γνώριμοι των αστυνομικών καθώς είχαν εμπλακεί σε υπόθεση εκβίασης μεγάλου επιχειρηματία που δε βρίσκεται πλέον στη ζωή, ενώ στα αρχεία με τις συνομιλίες ακούγονται να συνομιλούν με κρατούμενους των κλειστών φυλακών Ν. Αλικαρνασσού.
Το ανθρωποκυνηγητό εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίστηκε ως τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός ακόμη άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε στο ποιμνιοστάσιό του στους Πέρα Γαλήνους, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο, το οποίο φέρεται να θέλει να παραδοθεί καθώς βρίσκεται σε κλοιό πιέσεων.
Επίσης, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης τα όπλα, οι εκρηκτικές ύλες και τα πυρομαχικά που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και στα σπίτια τα οποία ερευνήθηκαν, οι κάτοχοί τους τα είχαν προμηθευτεί από την Κρήτη, χωρίς όμως από τους αρμόδιους αξιωματικούς να δίνονται σε αυτή τη φάση περισσότερα στοιχεία
Η δικογραφία
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα, που αφορά στην πολυποίκιλη εγκληματική δράση τεσσάρων συμμοριών εκβιαστών, που δρούσαν στην Αττική και στο Αγρίνιο.
Συνολικά κατηγορούνται 217 άτομα, ενώ έχουν εκδοθεί 44 εντάλματα σύλληψης και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 25 άτομα, ενώ πολλοί βρίσκονται ήδη στη φυλακή.
Μεταξύ αυτών που κατηγορούνται είναι και επτά αστυνομικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, ανάμεσα στους οποίους είναι και απόστρατος υποστράτηγος, που φέρεται ότι έπαιζε επί χρόνια σημαντικό ρόλο στη δράση μιας από τις ομάδες.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται και γνωστή τραγουδίστρια για ηθική αυτουργία σε εκβίαση επιχειρηματία, καθώς και υπάλληλοι της Τράπεζας Ελλάδος που φέρονται ότι διαδραμάτισαν ρόλο σε ξέπλυμα παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά και άλλοι κρατικοί λειτουργοί.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα τουλάχιστον δυο χρόνων, προκύπτει ότι οι τέσσερις συμμορίες εκβίαζαν 268 ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Κόρινθο, Λουτράκι, Χαλκίδα και άλλες επαρχιακές πόλεις της Ηλείας και της Κρήτης, με αντίτιμο 1000 - 3000 ευρώ το μήνα και συνολικά έσοδα, μόνο από αυτή την δραστηριότητα, που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ το μήνα.
Παράλληλα δραστηριοποιούνταν σε εμπόριο ανθρώπων, ληστείες και άλλες παράνομες ενέργειες και τα χρήματα «ξέπλεναν» σε ναυτιλιακές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, αγορές ακινήτων και ξενοδοχειακών μονάδων, αγορά κερδών από στοιχήματα κ.λ.π.
Όλα τα στοιχεία προκύπτουν από παρακολουθήσεις, φωτογραφίες, βίντεο, μαγνητοφωνήσεις συνομιλιών και άλλο υλικό, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι αστυνομικοί από την έρευνα.
Η υπόθεση ξεκίνησε ουσιαστικά από τη διαμάχη μεταξύ των ηγετικών στελεχών δύο από τις συμμορίες, που άφησε πίσω της, από το 2006 έως το 2009 19 νεκρούς, μέλη των αντίπαλων ομάδων, καθώς και σωρεία εμπρηστικών επιθέσεων, εκρήξεις σε καταστήματα και άλλες ενέργειες.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο διάστημα των δύο χρόνων είχαν εκδοθεί και άλλα «συμβόλαια θανάτου» μεταξύ των εχθρικών συμμοριών, αλλά ματαιώθηκαν από την αστυνομία, που έστηνε εικονικά αστυνομικά μέτρα κοντά στους στόχους, εμποδίζοντας έτσι τους δολοφόνους να κινηθούν ελεύθερα. Με τον τρόπο αυτό οι αρχές απέτρεψαν συνολικά επτά δολοφονίες.
Η εμπλοκή της τραγουδίστριας
Παράλληλα, για την υπόθεση κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εκβίαση και απάτη και γνωστή τραγουδίστρια!
Κατηγορούμενοι είναι επίσης και επτά αστυνομικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ένας υπάλληλος της Βουλής αλλά και τραπεζικοί υπάλληλοι που βοηθούσαν τα κυκλώματα.
Η ιδιαίτερα δημοφιλής τραγουδίστρια ακούγεται σε υποκλαπείσες συνομιλίες μέσω του συστήματος της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, να προτείνει μεγάλο χρηματικό ποσό σε δύο εμπλεκόμενους νονούς της νύχτας προκειμένου να ζητήσουν επιτακτικά ή να χτυπήσουν επιχειρηματία με τον οποίο διατηρούσε προσωπικές σχέσεις και ο οποίος φέρεται να της χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό.
Σαν αντάλλαγμα η τραγουδίστρια φέρεται ότι υποσχέθηκε να τους δώσει περίπου 250.000 ευρώ και δύο ακριβά ρολόγια. Ομως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν φαίνεται να συγκέντρωσαν περαιτέρω στοιχεία για την εμπλοκή της τραγουδίστριας όπως και για το αν τελικώς έγινε επίθεση κατά του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση αυτή συγκεντρώθηκε και οπτικό υλικό.
Στον Εισαγγελέα οι πρώτοι 15 εμπλεκόμενοι
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, δεκαπέντε άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στη υπόθεση των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων για εκβίαση καταστηματαρχών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πειραιά.
Οι δεκαπέντε πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο, Παρασκευή, και τη Δευτέρα καθώς η διαδικασία διακόπηκε μετά από τηλεφώνημα για βόμβα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικότερες κατηγορίες, που στοιχειοθετούνται από τις δικογραφίες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση περίπου 217 άτομα, εκ των οποίων πολλά έχουν συλληφθεί ή ήδη κρατούνται στις φυλακές, είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί όπλων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εκβιασμός σε βαθμό κακουργήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου