Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ - Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη διοργανώνει, για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, μια εκδήλωση αφιερωμένη στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2011, στη Μυρτιά Ηρακλείου, και ώρα 11.00 το πρωί.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη ως μεταφραστή και διασκευαστή παιδικών και εφηβικών βιβλίων.
Η Δρ Χριστίνα Αργυροπούλου θα παρουσιάσει τη νέα ομοιότυπη έκδοση του Μουσείου, Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες του Ιουλίου Βερν, σε μετάφραση Νίκου Καζαντζάκη. Η κα Αργυροπούλου, με την ομιλία της «Ο Νίκος Καζαντζάκης μεταφράζοντας μάς ταξιδεύει στον κόσμο της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας», θα επιχειρήσει να φωτίσει μια άγνωστη και ενδιαφέρουσα συγγραφική πτυχή του Καζαντζάκη.
Στη συνέχεια, ο Νίκος Μαθιουδάκης, υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά στο κοινό, ένα ανέκδοτο χειρόγραφο του Νίκου Καζαντζάκη, διασκευή ενός αραβικού παραμυθιού. Τίτλος της ομιλίας του «Ταξιδεύοντας με ένα Φτερωτό Άλογο: ένα άγνωστο χειρόγραφο του Νίκου Καζαντζάκη».
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων Λίτσα Ψαραύτη. Τη ζωή και το έργο της πολυβραβευμένης συγγραφέως θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων, με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Μαριλένα Μηλαθιανάκη.
Παράλληλα, στο χώρο της Μόνιμης Έκθεσης του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικό εργαστήριο κατασκευής και εικονογράφησης βιβλίου για παιδιά δημοτικού, με την εικαστικό Άννα Χιλετζάκη και τη μουσειοπαιδαγωγό Στέλλα Μαλλιαράκη.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και από Έκθεση Βιβλίου, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να ξεφυλλίσουν τα βιβλία της Λίτσας Ψαραύτη και τις νέες εκδόσεις του Μουσείου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των Γραφείων Πολιτιστικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου