Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πριν την εκκλησία ... "σχόλασε" ο γάμος!


Πριν την εκκλησία ... "σχόλασε" ο γάμος!

Λίγο πριν τις τελευταίες υπογραφές χαλάει η συνεργασία των υπεραγορών ΑΡΙΑΔΝΗ - ΙΝΚΑ
Πριν την εκκλησία ... "σχόλασε" ο γάμος!

Ενημερώθηκε: 17.03.2011 // 00:07

Λίγο πριν τα σκαλιά ... της εκκλησίας ή αλλιώς λίγο πριν "πέσουν" οι τελικές υπογραφές, ο "γάμος" ΑΡΙΑΔΝΗ - ΙΝΚΑ χάλασε, ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν ήταν η νύφη ή ο γαμπρός που το'σκασε!
Η πλευρά του ΑΡΙΑΔΝΗ αφήνει να εννοηθεί ότι εκείνη έκανε το βήμα πίσω, καθώς διαπίστωσε ότι πρόθεση του ΙΝΚΑ ήταν να διασπείρει κακές φήμες στην αγορά για το συνεταιρισμό, προκειμένου κατόπιν να προχωρήσει σε εξαγορά των μαγαζιών - φιλέτων του ΑΡΙΑΔΝΗ.
Επιπλέον, το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε η επιχείρηση, το τελευταίο διάστημα, φαίνεται να επιλύθηκε (έστω και προσωρινά) με τη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 20 εκ. ευρώ, γεγονός που γέννησε δεύτερες σκέψεις στα διευθυντικά στελέχη του συνεταιρισμού.
Ωστόσο, πληροφορίες του Cretalive κάνουν λόγο για υπαναχώρηση (και εκ μέρους, αν όχι αποκλειστικά) του ΙΝΚΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αρχική συμφωνία εξαγοράς του 51% του ΑΡΙΑΔΝΗ από το ΙΝΚΑ προϋπέθετε και την αποπληρωμή ποσού οφειλών του πρώτου από το δεύτερο.
Ενώ σε πρώτη φάση οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε αυτό και το ΙΝΚΑ διοχέτευσε κάποια χρήματα στην αγορά για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών (λέγεται για διάθεση 2 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή μέρους χρεών ύψους 10 εκ.), στην πορεία και κατά τη διάρκεια λογιστικών ελέγχων πριν την οριστικοποίηση της συνεργασίας, "εμφανίστηκαν" νέα χρέη, που υπερδιπλασίασαν το σύνολο των οφειλών.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε το ΙΝΚΑ στην εκτίμηση ότι η επένδυση αυτή δεν είναι συμφέρουσα με αποτέλεσμα ... να χαλάσει η "παντρειά"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου