Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Εβδομήντα «δύτες» σε μίζες 250 εκατ. ευρώ για τα γερμανικά υποβρύχια


Εβδομήντα και πλέον εμπλεκόμενους δείχνει το πόρισμα του ΣΔΟΕ στην αγορά των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων από το ελληνικό δημόσιο. Πρόσωπα τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αποκαλύψεις» που κυκλοφορεί σήμερα, στις αρχές...



Απριλίου θα αρχίσουν να «παρελαύνουν» από το γραφείο της εισαγγελέως κ. Πόπης Παπανδρέου που χειρίζεται την υπόθεση καθώς οι μίζες από την αγορά των υποβρυχίων ξεπερνούν τα 250.000.000 ευρώ ! Ο κλοιός πλέον για αυτούς που έχουν πάρει τις … υποβρύχιες μίζες έχει αρχίσει να σφίγγει αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά από ενάμιση χρόνο έρευνας ολοκλήρωσε το πόρισμα του για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων και αναμένεται να την παραδώσει στην αρμόδια εισαγγελέα. Από την πλευρά της η εισαγγελέας κ. Πόπη Παπανδρέου αφού μελετήσει τα στοιχεία θα αρχίσει να καλεί τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση σε απολογίες ώστε στην συνέχεια να ασκήσει ποινικές διώξεις, όπου αυτή διαπιστώσει ότι υπάρχουν μίζες.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι τόσο αναλυτικό σε ότι αφορά στα …λάθη που έγιναν από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας στην αγορά των υποβρυχίων που δεν θα είναι δύσκολο από την Δικαιοσύνη να αποδώσει κατηγορίες στις ποινικές διώξεις. Το ζητούμενο στην υπόθεση είναι ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που θα κληθούν σε απολογία είναι πολιτικά πρόσωπα όπως είναι επίσης σίγουρο ότι η υπόθεση από την πλευρά της Δικαιοσύνης, θα «κολλήσει» σε πολιτικούς και θα σταλεί η δικογραφία στην Βουλή προκειμένου να αποφασίσει αυτή για την συνέχεια της ή όχι.

Το σίγουρο είναι ότι οι μίζες ξεπερνούν τα 250.000.000 ευρώ και έχουν να κάνουν με τα αντισταθμιστικά οφέλη που είχε η Ελλάδα από την παραγγελία των υποβρυχίων. Το ΣΔΟΕ έχει συλλέξει στοιχεία από τράπεζες, εταιρίες του εξωτερικού και από υπεράκτιες εταιρίες από το 2000 μέχρι και το 2008.

Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ 2000- 2002 γεγονός που εμπλέκει τον τότε υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ το «παιχνίδι» με τις μίζες έγινε με αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία θα έπαιρνε η Ελλάδα σε αντάλλαγμα της συμφωνίας. Όμως κάποια από τα αντισταθμιστικά οφέλη δεν τα έλαβε ποτέ η χώρα όπως για παράδειγμα κάποια βαγόνια τρένων για λογαριασμό του ΟΣΕ. Επίσης υπάρχουν και αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία η χώρα τα έλαβε, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που είχε συμφωνήσει με τις γερμανικές εταιρίες.
newpost.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου